İç Seo nedir

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarının ilk adımı olmakla beraber genellikle yapılan internet sitesi içerisindeki mevcut çalışmaları kapsar. İç SEO çalışmalarının genel amacı kodlama ve altyapı olarak sorunsuz ve sıkıntısız bir web sitesi hazırlayarak arama motorlarının görebileceği bir şekilde hazırlamaktır.

Hazırlanan internet sitelerinin eksiksiz yapılması gerekmektedir. Arama motoru optimizasyon uzmanlarının bir işe başladıklarında, ilk önce dikkat ettiği nokta burasıdır. Hatalı kodlamayla yapılan web siteleri ya da kullanıcı talebini tam olarak karşılayamayan web sitelerinin SEO çalışmalarında başarılı olması günümüz şartlarında oldukça zordur. İç SEO‘nun sorunsuz sıkıntısız olması gerekmektedir ki dış SEO gerçekleşebilsin.

İç SEO Nasıl Yapılır?

Genel olarak tüm kriterlere göre web sitenizin elden geçirilmesi gerekmektedir. Öncelikle tasarım altyapınızdan ve kodlama yapınızdan başlayabilirsiniz. Hazır CMS sistemlerinde (WordPress, Joomla gibi) bu gibi teknik sorunlar minimuma indirilmiş olsa da, kullanacağınız hazır temaların ve tasarımların mutlak surette kodlama hatasından uzak olması gerekiyor.

İkinci olarak title ve anahtar kelimelerinizi belirlemeniz gerekiyor, ayrıca buna uygun içerik oluşturduğunuzdan da emin olmalısınız. Diğer hususları ise, sayfalarınızın iyi bir yüklenme hızına sahip olması (genellikle hosting ile alakalıdır), robots.txt dosyanızın hatasız oluşturulması ve Google’a bildirilmesi, site haritalarınızın oluşturulması ve yine Google’a bildirilmesi, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için kullanıcı dostu sayfalar ve içerikler hazırlanması olarak sıralayabiliriz. Yine günümüzde bir web sitesinin başarılı olması için sadece iç SEO çalışmaları tek başına yeterli olmamaktadır. Buradan hareketle, aslında iç SEO çalışmalarının yapılacak dış SEO ve dijital pazarlama alanındaki çalışmalar için bir öncül olduğunu söyleyebiliriz. Daha iyi bir altyapıya sahip web siteleri gelecek dönemde daha iyi optimizasyon ve reklamcılık sonuçları olarak geri dönecektir.

İç SEO’da Arama Motorlarının Beklediği Nitelikler

    Temiz bir tasarımın olması
    Hatasız ve basit bir programlama diliyle yazılmış olması
    Kullanıcı deneyimine açık olması
    Arama motorları tarafından görülebilir ve robotlara açık sayfalar olması
    HTML, CSS ve JS sıkıştırmalarının olması
    İçerik, site uyumunun kusursuz olması
    Alınan her tıkta sayfa yükleme hızının yavaşlamaması

Arama motorları tarafından istenilen kriterler sağlandığında, aratıldığınız zaman organik gösterim olarak diğer sitelere göre daha ön planda olacaksınız. Ne kadar özgün bir tasarım ve içerik olursa, beklenen nitelikler ne derecede karşılanırsa karşılık olarak bir o kadarını kesinlikle alırsınız.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb