Oracle nedir

Oracle Kaliforniya kökeni olan bir yazılım şirketidir. 1977 yılında kurulmuş olup günümüze kadar bir çok başarılı işe imza atmış olmaktadır ve Java programlama dilini günümüze uyarlanan mimarı dır. Toplamda 145 ülkede hizmet gösteren şirket aynı zamanda sunduğu yazılım ve araçlarıyla milyonlarca insan tarafından tercih edilmekte dir. Oracle nedir? Sorusuna ise tek bir tanım denebilir. İlişkisel veri tabanı yönetim sistemleri olarak tanımlaya biliriz bence. Genel olarak RDBMS olarak alınmaktadır.

Oracle ne işe yarar diyecek olursanız bu soru için yapacağımız tanım bir hayli uzun olacaktır.

Oracle nedir, oracle ne işe yarar gibi popüler olan sorulardır. Oracle ile çok büyük miktarda verileri güvenle tutabilmektesiniz. Aynı anda çok büyük bir insan kitlelerine bunları yansıtabilir. Gösterilen veriler arasından seçimler yapıp aynı zamanda düzenleye biliriz.

 Oracle Veri Tabanı Nedir?

Oracle veri tabanı verilerin hepsini güvenli bir biçimde tutar on binlerce insana aktarım yapa bildiğimiz yapıdır. Temel de veri tabanı yönetimi olarak dünya üzerinde en büyük projelerin altında yer almakta. Microsoft tan sonrasında en büyük şirket oracle olduğundan dolayı büyük projelerin sahipleri oracle veri tabanı kullanır.

Oracle veri tabanı üzerinde uygulamaları yönetebildiğimiz gibi geliştire bilmekte mümkündür. İşte bu noktada oracle apex ihtiyacımız olacak bir destekçidir. Oracle application Express isimlerinin kısalmışı  olarak  oracle apex denilmektedir.

Hazır da olan uygulamalarla ihtiyacımız olan düzenlemeleri yapmamıza sebep olan programlar sunmakta. Veri tabanı merkezli olan ve uygulama geliştirmelerinde aynı zamanda da web tabanlı yazılımlarda kullanılmakta. Veri tabanı üzerlerinde kullanılan ve ayriyeten bir application server kurulumuna gerek duyman bir oracle yazılımıdır.

Oracle veri tabanı farklı standartlar içinde kullanıcılara sunulmakta. Bunlar arasında seçeceğimiz veri tabanı paketinde yer almakta olan özelikler fiyat yönün den belirleyici olan etkendir.

Örnek olarak bir işlemcinin kullanabildiği düşük kullanım alanı sunan ve çeşitli uygulama izinleri bulundurmayan bir veri tabanını ücretsiz olarak denemelisiniz bence. Ancak daha güçlü daha işlevsel olan ve daha büyük verileri işleye işleye ulaştırabileceğiniz bir veri tabanına ihtiyacınız varsa eğer oracle resmi sayfasından veri tabanı türlerini bir inceleyin derim.

Java Nedir?

Java nedir sorusu kadar önemli olan Java oracle nedir? Sorusuna da cevap vermekteyiz. Aslında olan oracle sadece Java dilini geliştiren bir şirkettir. Bu sebeple Java ile birlikte ismi anılmaktadır oracle nin. Java, sun Microsystem tarafından yaratılmış  olan nesne tabanlı programlara dilidir. Açık kodlu ve bağımsız olmasının yanı sırasında yüksek verimli, çok işlevsel, adım adım geliştirilebilen bir yapıya sahiptir. Bu yönden çok elverişlidir. Sun microsystem ile oracle tarafından bir ortaklık anlaşması ardından isim olarak oracle kullanmaya başladı. Java, oracle mühendislerince hala daha geliştirilmekte dir.

Java programlama dilinin en büyük avantajlarından oluşturulan yazılımın bağımsız olarak çalışa bilmesidir. Java ile yaratılan bir çalışmayı Windows  yada Linux tabanı olan bir cihazda çalıştıra bilirsiniz. Çünkü sanal veriler olarak adlandırılan bytecode dizinine dönüşmüş Java kodları bu sayede bu kadar  çok işlevseldir.

Web üzerinde ve web tabanlı yazılımların geliştirilmesinde oracal Java çok sık bir şekilde kullanılmakta olan yazılım dilidir. Netspace , Navigator ve Microsoft gibi Java desteği bulunan tarayıcılardır. Bu gibi web tarayıcılarında Java ile çalışılmış projeler gösterilir.

Java nın programlama dilinin temel mantığı ise karışık gibi gözüke bilir fakat tek bir yönden ilerlemektedir. Sade bir temaya sahip olmasının yanı sırasında geliştirilmesi açısından da dezenli çalışılır.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb