SEO Analizi Nasıl Yapılır

Arama motorlarında en üst sıralarda yer alamıyorsanız ve bu durum uzun bir süre devam etmişse, SEO çalışmalarınızda bir sorun var demektir. SEO analizi yaparak ya da yaptırarak, sorunları tespit edebilir ve arama motorlarında üst sıralarda yer almanıza engel olan unsurları giderebilirsiniz.

Etkili bir SEO Analizi yapabilmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

    Tüm URL adresleriniz benzersiz olmalıdır ve sayfanızın içeriğini yansıtmalıdır. URL adreslerinizde yanlış yazım ve hata olmamalıdır.
    Meta açıklamalarınızda, sayfa ile alakalı kelimeler yer almalıdır. Kullanıcı bu site ne ile ilgili diye sorduğunda, siteniz cevabı tam olarak verebilmelidir.
    Sitenizde yer alan içerikler okunabilir olmalıdır. Mesela paragraflar çok uzun olmamalıdır. Ana başlık ve alt başlık içermelidir. Anahtar kelimeyi vurgulamalı, imla kurallarına dikkat etmelisiniz. Vurgulamak istediğiniz cümleleri, italik olarak belirtmelisiniz. Ayrıca içerikleriniz için kaynak göstermelisiniz.
    Sitenizde yer alan içerikler için referans göstermeniz yararlı olacaktır. Mesela yeni bir yazı yazdınız ve bu yazı ile ilgili kaynak göstermek istiyorsunuz. Sitenizde yer alan ve bu konuyla alakalı diğer yazıların linkini kelimeye bağlantı yaparak, kaynak gösterebilirsiniz.
    Web sitenizde yer alan görseller, konuyla alakalı olmalıdır. Sayfa yüklenme hızını düşürmemelidir. İdeal boyutlarda olmalıdır. Yani ne büyük, ne de küçük. İçeriklerde kullandığınız görsellere alt etiket eklemelisiniz. Görsellerinizin tamamı sıkıştırılmış olmalıdır.
    Sitenizde yer alan kırık linkler, yani yönlendirilen bağlantıların çokluğu, SEO açısından iyi değildir. Bu tarz linkleri tespit edip düzeltmelisiniz. Mesela Google Search Console üzerinden “Tarama Hataları” aracını kullanarak, kırık linkleri tespit edebilir, güncelleme gerçekleştirebilirsiniz.

Gelelim SEO analizi raporlarına…

SEO Analiz Raporu Nedir?

Analiz raporu, Google arama motorunun belirlediği 50’den fazla kritere göre analiz araçlarının sunduğu yazılı ve görsel materyaldir. İnternette analiz yapan ücretli ya da ücretsiz pek çok internet sitesi bulunmaktadır. Kesine yakın sonuçları, ücretli olanlardan elde edeceğinizi şimdiden belirtelim. Ücretsiz olanlarda SEO analiz raporu düzenlerler, ancak çok kısıtlı olmaktadır.

mutluweb ücretsiz seo analizi için tıklayın


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb