Web Sitesi Kurma Maliyeti

Bilgisayar ve internetin hayatımıza ani girişi, çalışma hayatını ve ekonomiyi de web tasarım sektörü bazında etkilemiştir. Günümüzde kişisel web sitesi kurmak veya kurumsal web sitesi tasarımı yaptırmak firmalar açısından büyük önem kazanmıştır. Hedef kitleye ulaşmak ve kitlelere farklı alanlardan da ulaşabilmeyi sağlayan web tasarım ve dijital pazarlama nimetlerinden faydalanmak açısından web sitesi kurmak olmazsa olmaz haline gelmiştir. Hatta kanunlar tarafından kimi firmalara internet sitesi kurma zorunluluğu getirilmiştir.

Web Sitesi Kurma

Tabi, kişi veya firma olarak web tasarım yaptırmanın belli bir maliyeti bulunur. Bu maliyet  göz önünde bulundurarak internet sitesi açmak isteyen firmalar bu aşamada iyi bir araştırma yapmalıdır. Piyasanın web tasarım kolu için ne yazık ki güvenilirlikten bahsetmek mümkün değildir. Bu nedenle kurumsal web tasarım ajansları ile çalışmanızı her zaman tavsiye edebiliriz. Aksi bir durumda sözleşmenizi kullanarak, hakkınızı talep edebileceğiniz, referansları sağlam ve güvenilir bir web tasarım ajansı size ve yapacağı web sitesine duyduğu saygı ile hareket etmeli, elinden gelenin en iyisini vermek için çaba göstermelidir.

İnternet sitesi kurma kararı alındıktan sonra yapacağınız görüşmeler doğrultusunda web tasarım ajansı ile doğru iletişimi kurmalı, arzu ettiğiniz internet sitesi maliyeti için iyi bir anlaşma yapmalısınız ancak bir web sitenin sahip sahip olması gereken özellikleri ve internet sitesi kurma maliyeti hakkında bilgi sahibi olmalı, buna göre hareket etmelisiniz. Aksi takdirde web tasarım fiyatları hakkında yanlış düşüncelere kapılabilirsiniz.

Web Tasarım Fiyatları ve Etkileyen Faktörler

İnternet sitesi kuran web tasarım ajansları göz önünde bulundurulduğunda piyasada 300 liradan başlayıp 100.000’lere uzanan web tasarım fiyatları ile karşılaşmak mümkündür. Kurumsal ve güvenilir web tasarım ajansları ise 5.000 liradan başlayan maliyetlerle web sitesi yaptığını da belirtmeden geçmeyelim. Peki böyle bir durumla karşı karşıya iseniz nasıl hareket etmelisiniz?
Web tasarım, herkesin yapabildiğini savunduğu, kolay görülen ancak bir o kadar zahmetli ve değerli bir iştir. Herkes internet sitesi kurma yolunda adım atabilir ancak alınan sonuç sizin için hoş olmayacaktır. Eğer markanız için dijital medya içerisinde var olmak ve saygı görmek istiyorsanız; işlevsel ve kaliteli bir platform oluşturmak için belli web tasarım fiyatları üzerinde konuşmak mümkün çünkü en basit internet sitesi kurma maliyetleri bile 2000 liradan başlamalıdır. Bunun nedeni ise web tasarım aşamasında emek verilmesi ve titiz çalışılması gereken noktalardır.

Domain ve Hosting Maliyeti

Domain ve hosting bedeli hakkında fazladan söylenecek bir söz yok çünkü alan adı ve hosting bayiniz olmadan web sitesi sahibi olamazsınız. Web tasarım firmaları, genellikle domain’leri kendi hosting alanında barındırır. Eğer alan adınız yoksa İsimtescil.net gibi satıcılardan domain satın alınır. Domain bedeline ek olarak hosting firmasına göre belirli aralıklarla yenileme bedeli alınır. Domain alırken marka veya sektör isminizi barındıran bir dizin seçmenizde fayda vardır. Böylece sizi arayanlar çok daha rahat bulabilir.

Web Tasarım Maliyeti

Bir web sitesi için elbette ki başlıca maliyeti web tasarım oluşturur. Dilediğiniz tasarım hakkında düşüncelerinizi yazılı, sözlü veya görsel olarak paylaşarak en güzel sonuçların çıkması için yardımcı olabilir. Kafanızdakileri aktarma aşaması sonrası internet sitesi maliyeti olarak karşımıza çıkacak her tür detay tasarım maliyeti içerisine dahildir.

    Yönetim paneli
    Mobil uyum (responsive) tasarım
    SEO uyumlu tasarım
    Stabilize tasarım
    Kullanıcı deneyimi
    İçerik ve sayfa sayısı
    Sosyal medya entegrasyonu
    Güvenlik

E-ticaret Maliyeti

Kısaca internet üzerinden satış yapmak anlamına gelen e-ticaret, firmalara online ticaret imkanı sağlamakta ve bu özellikten faydalanmak isteyenler için web tasarım ajansları tarafından farklı e-ticaret altyapıları oluşturulabilmektedir. Satmak istediğiniz ürün, fiyat ve açıklama girilerek internet sitenizde yayımlanabilmekte ve kullanıcılar tarafından sepete eklemek suretiyle sipariş verilebilmektedir.

Pazar yeri entegrasyonu ve SSL sertifikası gibi terimlerin dahil olduğu e-ticaret platformlarında ekstra maliyetler ortaya çıkmaktadır.  Özellikle kurumsal firmalar tarafından yaygın olarak tercih edilen e-ticaret sistemleri kullanıcılara kredi kartıyla alışveriş imkanı sunduğundan dolayı günümüzde yaygınlaşmaktadır.

E-ticaret altyapısı, firmalara internet sitesi kurma maliyeti olarak yaklaşık 2.000 – 10.000 lira olarak yansımaktadır. Tasarım, fonksiyon, ürün çeşidi ve sayısı e-ticaret maliyetini etkileyen faktörlerdir.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb