Web Tasarımda Seo Nedir

Web Tasarım, Arama motoru optimizasyonu (SEO), ücretsiz sonuçları olan bir web arama motorunun web sitesinin veya bir web sayfasının çevrimiçi görünürlüğünü etkileme sürecidir.

Amaç nedir?

Arama sonuçları sayfasında daha üst sıralarda yer almak ve daha sık arananlar arasında çıkmak amaçlanır. Bu ziyaretçiler daha sonra müşterilere dönüştürülebilir.

SEO, yerel arama motoru optimizasyonundan farklıdır;  çünkü  bir işletmenin çevrimiçi varlığını en iyi duruma getirmeye odaklanmıştır, böylece bir kullanıcı kendi ürün veya hizmetlerine yerel bir arama girdiğinde web sayfalarının arama motorları tarafından görüntülenmesini sağlar. Eski yerine ulusal veya uluslararası aramalara daha fazla odaklanır.

Bir internet pazarlama stratejisi olarak SEO, arama motorlarının nasıl çalıştığını, arama motoru davranışlarını belirleyen  programlanmış bilgisayar algoritmalarıdır.

Kullanıcıların aradığı şeyi, arama motorlarına yazılan gerçek arama terimlerini veya anahtar kelimeleri ve hangi arama motorlarının hedef kitle tarafından tercih edildiğini düşünmektedir.

Bir web sitesini optimize etmek, hem belirli anahtar kelimelerle olan ilgisini artırmak hem de arama motorlarının endeksleme etkinliklerine yönelik engelleri kaldırmak için içeriğini düzenleme, içerik ekleme, HTML yapma ve ilişkili kodlamayı içerebilir .

Seo’nun Tarihi:

Web yöneticileri  ve web tasarım cılar, 1990’ların ortalarında arama motorları için web sitelerini optimize etmeye başladı.

Jason Gambert, SEO’daki Ticari Marka Ofisini SEO’nun “pazarlama hizmeti” değil, anahtar kelimelerin manipüle edilmesini içeren bir “süreç” olduğuna ikna ederek  SEO terimini markalaştırmaya çalıştı .

Arama algoritmalarının ilk sürümleri, ALIWEB gibi motorlarda anahtar kelime meta etiketi veya dizin dosyaları gibi web yöneticisi tarafından sağlanan bilgilere dayanıyordu.

Meta etiketleri, her sayfanın içeriğine bir rehber sağlar.  Ancak, sayfaları dizine eklemek için meta verileri güvenilir olmaktan daha az  olduğu görülmüştür, çünkü web yöneticisinin meta etiketindeki anahtar kelime seçimi, sitenin gerçek içeriğinin yanlış bir şekilde gösterilmesi olabilir.

Meta etiketlerdeki yanlış, eksik ve tutarsız veriler, sayfaların alakasız aramalar için sıralanmasına neden olabilir.

Web tasarım, bir sayfanın HTML kaynağındaki bazı özellikleri de arama motorlarında iyi sıralama girişiminde bulundular.

1997 yılında, arama motoru tasarımcıları, web yöneticilerinin arama motorlarında iyi sıralama yapmak için çaba sarf ettiklerini ve bazı web yöneticilerinin, sayfaları aşırı veya alakasız anahtar kelimelerle doldurarak arama sonuçlarındaki sıralamasını bile değiştirdiğini fark etti.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb