Seo Uyumlu Makale

Seo uyumlu makale yazmak istiyoruz, seo uyumlu makale nasıl yazılır, seo uyumlu makale yazmak konusunda bilgilerinizi paylaşır mısınız sorularına fazlaca muhatap oluyoruz. Seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunda bilgilerimizi paylaşmanın zamanı geldi. Talebinize istinaden derlediğimiz arama motorları için anlaşılır makale yazma konusunu inceden inceye okuyarak bilgilerinizi geliştirmenizi umuyoruz.

Seo Uyumlu Makale Nedir?

Web sayfalarında paylaşılan makaleler, arayan ile arananı buluşturmak için yazılan metinlerdir. Yazılan metinlerin arama motorları aracılığıyla doğru kategoride değerlendirilip, arama sonuçlarıyla doğru eşleştirilmeleri adına belli ölçütleri taşımaları gerekir. Bu ölçütler dikkate alınarak hazırlanmış yazılara seo uyumlu makale diyoruz.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Seo kurallarına uyumlu bir yazı ortaya çıkarmak (seo uyumlu makale yazmak) istiyorsanız öncelikle hedeflediğiniz kelime öbeğini belirlemelisiniz. Belirlediğiniz kelime öbeği (anahtar kelime) yazının içeriğinde belli oranda mutlaka bulunmalıdır. Arama motorları ulaştıkları web sitesine ait sayfaları kayıt altına alırken yazının içeriğinde yer alan kelime veya kelime öbeklerinin sayılarını temel alarak içeriği anlayarak kategoriler.  Örneğin “Seo Uyumu” yazıldığında bulunmasını istediğiniz bir yazı oluşturacaksanız yazınızın içerisinde yer alan kelime sayısına istinaden ortalama %2 oranında kullanmanız yararlıdır. Bu, kesinlikle olmalı diye bir kural olmasa bile uygularsanız faydasını görürüsünüz. İçeriğinize anahtar kelimenizle başlayarak ilk paragrafta birkaç kere kullanmaya itina gösterin. Yazının ortalarında mutlaka kullanın, yazınızın son cümlelerini tespit ettiğiniz kelime öbeğiyle bitirin. Ülkemizde en çok kullanılan arama motoru Google olduğu için, öncelikle Google’ın koymuş olduğu kriterler baz alınıyor. Google amca, özgün yazıları, özenle ve benzersizce hazırlanan metinleri çok sever; onlara bayılır. Seo uyumlu içerik hazırlamak istiyorsanız özgün olarak yazmalı, makaleyi bitirdikten sonra gözden geçirmeli, imla kurallarına uygun mu diye test etmelisiniz. Üstün körü hazırlanmış, imla hatalarıyla dolu, anlamsız cümleler topluluğu içeren ve okuyucusuna hiçbir şey katmayan yazılarınızı arama motoru algoritmaları “çöp” olarak niteleyecektir. Kopya çekmeyi bırakıp klavyenin tuşlarına dokunarak emek harcamanız sıralamadaki yerinizi etkiler.

Seo Uyumlu Makale Yazarken Başka Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oluşturduğunuz metnin dışında, web sitenizde “title”, “description” ve “keyword” alanlarında anahtar kelimenizi geçirmeli, web sitenizin ilgili linkini buna uygun oluşturmalısınız. Örneğin, bu sayfanın tarayıcıda görmüş olduğunuz linki uyumludur, tarayıcının adres satırına baktığınızda doğru link yapısı görebilirsiniz. Ayrıca, aşağıda paylaştığımız görseli örnek olarak inceleyebilirsiniz.


BİZE ULAŞIN
Ozansoy Sokak no:2/A ÇANAKKALE
0 553 658 50 81
Copyright © 2009 - 2024 - Tüm Hakları Saklıdır - Mutluweb